U trendu

18 miliona dolara odštete za napastovanje na Vol Stritu

Mlada Šveđanka koja je tužila svog bogatog bivšeg šefa sa Vol Strita zbog toga što ju je ucenjivao, napastvovao, otpustio i osramotio je objavljivanjem uvreda na internetu, dobila je u utorak, odlukom federalnog sudije u Njujorku, 18 miliona dolara odštete.

Hana Buveng (25) optužila je vlasnika Njujork global grupe, Bendžamina Veja – nazvanog „vuk s Volstrita“, da je koristio svoj položaj da bi je prinudio na četiri seksualna odnosa, a potom je otpustio, za šta je Buveng prvobitno tražila 850 miliona dolara odštete.

Porota federalnog suda na Menhetnu dodelila je Buvengovoj dva miliona dolara na ime odštetnog zahteva i 16 miliona dolara na ime kazne zbog seksualnog napastvovanja, odmazde i klevetanja. Optužbe za napad i fizičko nasilje su odbijene.

Buvengova koja je odrasla u Švedskoj, svedočila je da ju je Vej, ubrzo pošto ju je zaposlio u Njujork global grupi, bespoštedno proganjao kako bi je naterao da spava sa njim, a otpustio ju je šest meseci kasnije pošto je odbila dalje seksualne odnose. Vej je plaćao i stan koji je ona koristila.

Vej (43) je zatim na svom blogu pisao da je Buveng „uličarka“ i da ga ucenjujuje, kažu njeni advokati i dodaju da joj je i pretio kada se iz Njujorka odselila u Stokholm gde ju je našao.

Oženjeni biznismen je poricao da je ikada spavao sa Buvengovom.

Njujork global grupa posluje u SAD i Aziji, bavi se konsultantskim i preduzimačkim poslovima, kao i investiranjem, a ima pristup kapitalu u iznosu od milijardu dolara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar