A ko će odgovarati za ubijene civile u Jugoslaviji?

SAD optužuje Rusiju za “ratne zločine” u Alepu, a ko će odgovarati za stotine hiljada ubijenih civila u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji, pitaju iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

“Američki državni sekretar Džon Keri licemerno optužuje Moskvu za zločine u Siriji, a šta je sa zločinima u zemljama u kojima su SAD i njihovi saveznici imali višegodišnje učešće”, pitaju iz Moskve.

Konstantin Dolgov, opunomoćenik Ministarstva inostranih poslova Rusije za ljudska prava, demokratiju i vladavinu zakona, oštro je odgovorio na Kerijeve optužbe.

“Šta je sa vojnim zatvorom u Gvantanamu – američki predsednik Barak Obama obećao je da će ga zatvoriti”, kaže Dolgov, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

“Za one koji uče ruski jezik u Obaminoj administraciji postoji jedna poslovica: ‘krivac se izdaje sam’. A o sramoti zvanoj ‘Gvantanamo’ uopšte ne treba ni govoriti”, navodi Dolgov, a prenose ruski portali.

Keri je ranije optužio Rusiju i sirijske vlasti da su tokom borbenih dejstava počinili “ratne zločine”.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi izjavio je da Keri nije službeno optužio Moskvu za vojne zločine u Siriji, već da je samo insistirao na istrazi.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake