U trendu

Abazovic: Ovaj skup je definitivno novo lice Zapadnog Balkana

OHRID – Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je današnjem Samitu Otvoreni Balkan u Ohridu prisustvovao kao posmatrač, poručio je da je do sada učestvovao na raznim skupovima, ali da je ovaj „definitivno novo lice“ Zapadnog Balkana i apelovao da na sledećem ovakvo okupljanju bude šest, a ne pet lidera.

„Sve teme koje su tretirane isključivo se odnose na životni standard građana, bilo da se radi oo slobodnom prometu, poljoprivredi, energetici, turizmu, aktivnoj krizi ili velikim infrastrukturnim projektima… Ovo je definitivno jedan novi pristup i predstavlja zaokret u odnosu na ono što su do sada bile teme“, rekao je Abazović na završnoj konferenciji za novinare posle Samita.

On je apelovao da na narednom skupu Otvorenog Balkana bude pristuno šest, a ne pet lidera, jer, ističe, cilj jeste da ova inicijativa ima više i više učesnika i lidera iz različitih oblasti koji rade ono što građani od nas očekuju.

„A građani od nas očejuje da budemo svi zajedno, ova slika šalje posebnu poruku da diskutujemo na demokratski i pristojan način i voleo bih da ovaj isti sastav pojačan sa šestom državom vidimo i u Crnoj Gori“, rekao je Abazović.

Crna Gora je, ističe, zainteresovana za saradnju, naša ruka je pružana i nadam se da ćemo se u ovakvim prilimam i ovakvim temama uvek obraćati građanima.

Abazović je pozvao sve da ovog leta dođu u Crnu Goru i poručio da je Severna Makedonija u potpunosti opravdala svoju ulogu države koja je uvek otvorena za sve ljude dobre volje i lidere koji žele da sarađuju

„Pozivam vas da tokom leta posetite Crnu Goru, a mi ćemo da nastavimo da baštinimo ovu ideju u interesu naših građana“, poručio je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.