U trendu

Abazović tvrdi da je Dragan Kovačević u Srbiji

PODGORICA – Potpredsednik crnogorske Vlade Dridan Abazović izjavio je sinoć da ima informacije da se bivši direktor crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, za kojim traga crnogorska policija, nalazi u Srbiji.

“Imam informaciju, mislim da je otišao u Srbiju. Ne znam da li ga Srbija skriva, ali se baš nešto ne trude da ga pronađu, ne mogu da tvrdim”, rekao je Dritan Abazović za crnogorsku TV Prva.

On je istakao da ne zna za slučaj da neko ko nije prekršio zakon, beži.

“Čim bežite znači da se plašite te, nazovimo ruke pravde, jer bi u suprotnom ostali tu i dokazivali svoju nevinost. On je visoki funkcioner SD (Socijaldemokrata Crne Gore), koji sada drži moralne lekcije i nije jedini koji treba da bude procesuiran”, poručio je Abazović.

Kovačević je u bekstvu od 24. februara nakon što je izašao iz Istražnog zatvora, podseća RTCG.

Kovačević se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu koja je nezakonito upisivala državno zemljište u zoni morskog dobra na fizička i pravna lica.

Dragan Kovačević uhapšen je 23. decembra, pa zatim još jednom nakon pet dana, kada je sproveden u spuški Istražni zatvor nakon što je Viši sud uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva na rješenje kojim je odlučeno da se Kovačević brani sa slobode od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.