U trendu

Abazović za strožu kaznenu politiku prema medijima

PODGORICA – U Podgorici je danas održana konferencija Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na temu „Mreža dezinformacija: ukradena demokratija“ na kojoj se potpredsednik odlazeće vlade i mandatar Dritan Abazović založio za pojačanu kaznenu politiku prema određenim medijima u Crnoj Gori.

„Ako se formira 43. vlada, a formiraće se, ovako ili onako, treba ispuniti obaveze i kaznena politika prema određenim medijima treba da se pojača. Ne mislim da su naši mediji predaleko od medija iz regiona kojima smo oduzeli licencu“, kazao je Abazović.

Abazović je rekao da je u Crnoj Gori lažna vest postala dominantna, da ne dostaje profesionalizam i da je, kako je naveo, prisutna velika tendencioznost.

Poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula rekao je da sve izraženija problematika dezinformisanja postaje sve opasnija.

„Dezinformacije su dovele do gubitka poverenja ne samo u medije već i u tehnologije. Korišćenje interneta nije isto što i razumevanje interneta“, rekao je Picula, prenela e podgorička Pobjeda.

Ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke kazala je da nije reč o bezazlenim dezinformacijama, već malignim, koje, kako je navela, truju demokratiju i slabe je.

Rajzing Rajnke je kazala da Rusija ima mašinu za dezinformacije.

„One plivaju medijskim prostorom i cilj im je da proizvedu toliko konfuzije da ih je teško kontrolisati.

Tvrdi i da Rusija ima biološki i hemijski program naoružanja i da postoje dokazi za to, te da nije tačno da to ima i SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar