U trendu

Abazović žali zbog hapšenja Dare Radonjić

PODGORICA – Potpredsednik vlade Dritan Abazović izjavio je danas da mu je žao zbog hapšenja Darinke Dare Radonjić, članice Demokratskog fronta, ali da je zakon jedank za sve.

Abazović je rekao da je Dara Radonjić simbol građanskih protesta u Crnoj Gori i da je primio puno poziva i poruka zbog njenog privođenja, posle tradicionalnog jučerašnjeg plivanja za Časni krst u Podgorici.

„Zaista mi je žao, ali je zakon jednak za sve. Žao mi je, ako neko želi da ispolitizuje to je druga priča. Jeste gospođa Dara simbol protesta, žao mi je i pozivam građane na malo veći oprez“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Skupštini, prenele su podgoričke Vijesti.

Dara je privedena juče jer je, dok se plivalo za Časni krst na Skalinama, istakla zastavu Srbije.

Ona se tereti da je počinila prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru.

Hapšenje Darinke Dare Radović nalljutilo je lidere Demokratskog fronta Milana Keževića, Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića, koji su u svojim reagovanjima zamerili aktuelnoj vladi.

„Neka ste priveli Daru sa Smokovca zbog proslave Bogojavljenja. Damjanoviću, mogu li joj poneti preobuku kao onaj Asanović što je Branu (Mićunoviću)? Zatvor za Daru, sloboda za Brana. Nek je večna! Sram vas bilo“, naveo je Knežević na svom tviter nalogu.

Mandić je na tviteru napisaao da je „hapšenje Dare Radonjići vernika SPC udar na slobodne građane Crne Gore“.

„Ne brukajte se i ne sramotite slobodu koja je 30. avgusta osvojena u Crnoj Gori. Oslobodite ih odmah“, napisao je Mandić.

U svom reagovanju lider PZP, članice DF-a, Nebojša Medojević je vladu nazvao „Milovim slugama“.

„Očekujem tvit iz vlade. Nastavlja se borba protiv kriminala. Uhapsili smo Daru Radonjić sa Smokovca. Za ovu vladu nema nedodirljivih. Sram vas bilo Milove sluge“, napisao je Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.