U trendu

Abazovićevoj Uri prihvatljivi svi građanski kandidati za predsednika CG

PODGORICA – Građanskom pokretu Ura prihvatljivi su svi građanski kandidati za predsedničke izbore, kazao je lider te partije i predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Rekao je i da Ura već razgovara sa nekim kandidatima koji bi želeli da budu deo predsedničke trke.

„Ako dogovora ne bude, mi pozivamo građane da podrže nekog od građanskih kandidata“, kazao je Abazović novinarima u Vili Gorica.

Rekao je da mu je drago da su razgovore sa Demokratama i Pokretom Evropa sad doveli, kako kaže, na jedan jako dobar nivo. „Da je do nas, imali bi zajedničkog kandidata koji bi pobedio u prvom krugu“, kazao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje o formiranju nove vlade, on je rekao da ne vide nijedan novi momenat u odnosu na početak januara. “Tačno je da teče rok, ali mislim da je tu ishod prilično jasan”, rekao je Abazović, preneo je portal RTCG.

Komentarišući snimak na kome granična policija maltretira Albanca, Abazović je rekao da, kako se bude bližio 19. mart treba očekivati sve više snimaka, grafita, nacionalizma, tenzija i pokušaja stvaranja loše atmosfere u odnosu na Albance, Bošnjake.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.