U trendu

Abe na dnu popularnosti, planira restrukturiranje kabineta

Japanski premijer Šinzo Abe izvršiće restrukuriranje svog kabineta i partijskih lidera sledećeg meseca u pokušaju da poboljša popularnost, jer se u ovom momentu nalazi u najgoroj poziciji tokom svog mandata.

Abe je prošle nedelje na lokalnim izborima u Tokiju izgubio od relativno nove političke grupe, što je otkrilo njegovu političku ranjivost nakon skoro pet godina na vlasti.

Anketa objavljena u ponedeljak u konzervativnom listu „Jomiuri šimbun“ pokazala je da je Abeova popularnost na najnižem nivou otkada se vratio na vlast 2012. godine. Podržava ga 36 odsto ispitanika, što je 13 odsto manje nego prošlog meseca.

Restrukturiranje kabineta je popularan potez kojem se lideri služe kako bi popravili svoj ugled, ali šef kabineta Abea, Jošinide Suga kaže da to ovog puta nije slučaj, prenosi Rojters.

Abeovu administraciju uzrdmao je skandal u kome je optužen za da je favorizovao svog prijatelja u nekim poslovima, a članovi njegovog kabineta u nekoliko su navrata nehotice otkrili da on razmišlja o promeni ustava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar