U trendu

Administracija SAD razmatra ispitivanje postupaka Maska

AŠINGTON – Zvaničnici administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena razmatraju mogućnost da SAD preispitaju pojedine postupke biznismena Ilona Maska, uključujući sporazum o kupovini Tvitera i rad satelitske mreže Starlink koja je u vlasništvu američkog milijardera, preneo je danas Rojters.

Mask je nedavno na Tviteru objavio svoj predlog za rešenje sukoba u Ukrajini i izjavio je da njegova kompanija Spejsiks ne može na neodređeno vreme da finansira internet servis Starlinka u toj zemlji, da bi kasnije rekao da će to ipak nastaviti, objavio je u četvrtak Blumberg njuz.

Diskusija o preispitivanju Maskovih postupaka je na početnom nivou, preneo je Blumberg, navodeći izvore bliske tom pitanju koji su istakli da Stejt department razmatra moguće načine da preispita Maskove postupke.

Element koji bi mogao biti ispitan je prisustvo investitora iz Saudijske Arabije u Maskovom konzorcijumu u sporazumu o kupovini Tvitera, vrednom 44 milijarde evra, koji je postignut u aprilu, ali još nije realizovan, a zbog čega je Tviter tužio Maska.

Nastavak parnice između Tvitera i Maska zakazan je za 28. oktobar, ali dve strane su izrazile spremnost da se dogovore da prvobitni sporazum bude realizovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar