U trendu

Advokat: Tužilaštvo progoni Vukotića

PODGORICA – Advokat Jovice Vukotića, protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu, za više krivičnih dela, kaže da tužilačko- policijsko kriminalna akcija koja je dovela, po ko zna koji put, do progona njegovog branjenika, sama o sebi sve govori.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Kotoranina, koja ga tereti da je za ubistva „kavčana“ navodno nudio 4.000.000 evra.

„Shvatamo da žele da stave znak jednakosti između čoveka kojeg poslednjih 10 godina progoni organizovana kriminalna mašinerija koja je zatrovala naše društvo i posebno pravosuđe, čemu smo i sami svedoci i tek ćemo biti“, rekao je Vukotićev advokat za podgorički portal Dan.

On kaže da je i tajmnig za podizanje optužnice protiv njegovog branjenika „mnogo zanimljiv“ kao i medijski napisi…

„Jer naravno kako drugačije sakriti ovu pošast na koju je moj klijent upućivao godinama ali bezuspešno. Taj progon se nastavlja i nastaviće se dok god nezavisno pravosuđe ne profunkcioniše, mada jedno je sigurno svi izgubljeni životi i uništene ljudske sudbine nikada neće moći da se vrate“, naveo je advokat.

Za ovaj proces kaže da je fabrikovan kao i svi u kojima su učestvovali poznati ljudi iz organizovanog kriminala i dodaje da će na sudu biti izgubljen.

„To ćemo dokazati u postupku koji predstoji. Biće zanimljivo videti kako i ko je bez i jednog materijalnog dokaza ponovo optužio našeg klijenta za nešto što kako i sam tužilac navodi u prijavi se nije desilo niti je pokušano da se uradi“, naveo je i dodao da je prethodnih dana akciju hapšenja osumnjičenih u ovom predmetu predvodio šef druge organizovane kriminalne grupe.

Smatra da javnost sama treba da oceni o čemu se tu radilo i o čemu se sada radi.

Advokat je negirao da je Vukotiću bilo javljeno da će biti uhapšen, što se, kaže, može i proveriti.

Tvrdi da je Vukotić imao nameru da se preda pravosudnim organima, da je kolega takav zahtev uputio tužilaštvu, ali se od toga ipak odustalo kada su, kaže, shvatili ko i za čiji interes će da vodi postupak.

Dodao je i da je Europol primoran da otvori oči javnosti u Crnoj Gori da su policijski službenici, tužioci iz SDT pripadnici kriminalnog klana i da zajedno deluju, a zna se protiv koga.

„Tu pravde nema, a nema ni suđenja, pa je ova optužnica uvredljiva. Nadamo se boljim vremenima i pravičnom – sudskom postupku gde ćemo po ko zna koji put dokazati nevinost našeg klijenta, čime će i pravda biti zadovoljena“, zaključio je advokat.

U optužnici je navedeno da je Vukotić sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na ubistva pripadnika „kavačkog“ klana (Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.