U trendu

Advokati Boldvina traže da sud odbaci tužbu Mičel

LOS ANĐELES – Advokati holivudskog glumca Aleka Boldvina i drugih producenata filma „Rast“ (Rđa) traže od suda da odbaci tužbu koju je podnela supervizor na scenariju Mejmi Mičel, koja je bila na setu kada je Boldvin ispalio bojevi metak kojim je ubijena snimateljka Halina Hačins.

U podnesku Višem sudu u Los Anđelesu u ponedeljak, advokati su rekli da tužbu Mičel treba odbaciti jer nema dokaza da su Boldvin ili bilo koji od producenata nameravali da nanesu štetu, prenosi Rojters.

„Uprkos pokušaju tužioca da tvrdnje deklariše kao namerne, ništa u vezi sa optužbama ne ukazuje na to da je bilo koji od optuženih namerno počinio štetno ponašanje“, navodi se u podnesku advokata.

Mičel tvrdi u tužbi podnetoj u novembru da je Boldvin trebalo sam da proveri da li je pištolj napunjen bojevom municijom, a ne da se oslanja na pomoćnika režisera koji je tvrdio da je revolver „kolt 45″ bezbedan za upotrebu.

„Umesto toga, po našem mišljenju, Boldvin je izabrao da igra ruski rulet kada je pucao iz pištolja bez provere oružja. Njegovo ponašanje i ponašanje producenata bilo je nepromišljeno”, navodi se u tužbi protiv Aleka Boldvina i njegovih kolega koju je Mičel pred Višim sudom u Los Anđelesu podnela za nanošenje emocionalnog stresa i namerno nanošenje štete.

Oružar Hana Gutijerez-Rid i pomoćnik direktora Dejv Hols takođe su imenovani u njenoj tužbi.

Snimateljka Halina Hačins je ubijena, a reditelj Džoel Souza je ranjen na snimanju jedne od scena filma „Rast“, u Novom Meksiku, 21. oktobra 2021. godine, kada je Boldvin ispalio bojevi metak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar