U trendu

Haos na ulicama Berlina: Merkelova mora da ode! (foto)

Nekoliko hiljada pristalica nemačke stranke Alternativa za Nemačku (AfD) prošetalo je danas centrom Berlina protestujući protiv nemačke kancelarke Angele Merkel.

https://twitter.com/togrowing/status/1000740321758769153

Demonstranti su nosili nemačke zastave, transparente sa natpisom „Bez islama u Nemačkoj“ i vikali „Merkelova mora da ode“, prenosi AP.

Na ulicama je oko 2.000 policajaca, koji su raspoređeni kako bi sprečili moguće incidente, jer se u Berlinu organizuju i kontramitinzi.

U grupama koje planiraju kontramiting nalaze se umetnici i udruženje muzičkih klubova iz Berlina koji se nadaju da će „oduvati“ skup AfD glasnim zvucima tehno muzike.

Kako je agencija u sredu izvestila, nakon što je krajnje desničarska Alternativa za Nemačku najavila skup za danas u Berlinu, policija je saopštila da je još 13 grupa prijavilo proteste protiv AfD.

Agencija je tada prenela da se na današnjem skupu AfD očekuje oko 10.000 ljudi kojima će se obratiti lideri stranke.

Alternativa za Nemačku je postala najveća opoziciona partija u toj zemlji nakon što je prošle godine na parlamentarnim izborima osvojila 12,6 odsto glasova, pod uticajem sve većeg raspoloženja građana protiv migranata i protiv establišmenta, napominje AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar