U trendu

Agenti imali ovlascenje da zaplene zapise u ilegalnom posedu

VAŠINGTON – Na osnovu naloga za pretres kuće bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Floridi koji je sproveden ranije ove nedelje, američki federalni agenti imali su ovlašćenje da zaplene dokumente i zapise koji predstavljaju dokaze o predmetima koji su u ilegalnom posedu, javio je Foks njuz.

Na osnovu naloga agenti su imali ovlašćenje da zaplene sve fizičke dokumente i zapise koji predstavljaju dokaze i druge predmete koji su u ilegalnom posedu u suprotnosti sa Kodeksom SAD, uključujući dokumente sa oznakama poverljivo i predsedničku evidenciju u periodu od 20. januara 2017. do 20. januara 2021. godine, izvestio je Foks njuz, pozivajući se na dokumente u koje je imao uvid, preneo je Rojters.

Advokati Donalda Trampa obavestili su vladu da se bivši predsednik SAD neće protiviti javnom objavljivanju naloga za pretres njegovog doma na Floridi, navelo je američko Ministarstvo pravde.

Američki Sekretarijat za pravosuđe zatražilo je juče od federalnog suda da otpečati nalog za pretres Trampove kuće na Floridi u vezi sa istragom o Trampovom rukovanju dokumentima iz Bele kuće.

Državni tužilac Merik Garland najavio je zahtev, rekavši da je lično odobrio odluku o traženju naloga za pretres u vezi sa tekućom istragom o Trampovom rukovanju spisima Bele kuće.

U svojim prvim javnim komentarima o kontroverznom FBI pretresu Trampovog odmarališta Mar-a-Lago u ponedeljak, Garland je rekao da je odluka da se otpečati nalog za pretres, kao i priznanica o imovini koja je data Trampovim predstavnicima doneta pošto je Tramp javno obelodanio pretres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar