U trendu

Agić: Kraj ponovnog broja se očekuje 22. oktobra

SARAJEVO – Ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske nastavljeno je i danas u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, trenutno se broje glasački listići iz Prijedora, kraj brojanja se očekuje 22. oktobra.

„Radimo i glasanje putem pošte. Paralelno nam dolaze, i po novoj naredbi, vreće iz skladišta i idemo tempom da završimo do 22. oktobra sve ovo što radimo ovde“, kazao je Feni zamenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Što se tiče ponovnog brojanja glasačkih listića za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske, prethodnih dana je završeno brojanje glasačkih listića iz Bijeljine, Banjaluke, Doboja i Zvornika.

Centralna izborna komisija BiH je na sednici 10. oktobra donela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mestima u Republici Srpskoj za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske.

Nakon toga je, u dva navrata, CIK BiH takođe doneo naredbe Glavnom centru za brojanje u Sarajevu da izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar