U trendu

Akcija razbijanja zlocinačke organizacije, uhapseno 20 osoba

ZAGREB – U velikoj policijskoj akciji razbijanja zločinačke organizacije, koja je u toku, pripadnici specijalne i interventne policije su na teritoriji Zagreba i ostrva Raba uhapsili više osoba iz kriminalnog miljea.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal Index piše da se akcija sprovodi i na drugim lokacijama širom Hrvatske, ali iz policije zasad ne žele da otkrivaju detalje.

Upućeni kažu da se privedeni sumnjiče za paleljenje automobila, premlaćivanje i dilovanje droge.

Do sada je uhapšeno 20-ak osoba.

Specijalci s fantomkama jutros su zaustavili BMW u zagrebačkom naselju Prečko, izvukli iz njega vozača i spustili ga na kolovoz, preneo je Dnevnik.hr.

Jedan deo uhićenih priveden je u sedište PNUSKOK-a na Oranicama, a drugi su odvezeni u MUP u Heinzelovoj ulici, gde se očekuje da otpočne njihovo saslušanje.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova za Index su potvrdili da je u toku policijska akcija, ali detalje nisu hteli da iznose.

„Kriminalističko istraživanje je u toeku i kada bude završeno prosledićemo saopštenje“, rekli su iz MUP-a.

Dnevnik.hr saznaje da su među uhapšenima Đorđe Vuletić i Tomislav Sabljo te J.D. i G.V.

Tomislav Sabljo (37) s Knežije bio je ranije hapšen zbog krađe automobila i preprodaje poluautomatske puške, a bio je prijavljen i za pokušaj protipravne naplate 3.500 evra.

Đorđe Vuletić, zvani Đoko, 58-godišnji bivši policajac, povezivan je s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša i čelnog čoveka Industrogradnje Josipa Galinca. Vuletiću se sudilo kao pripadniku „zagrebačke mafije“, ali je oslobođen krivice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.