U trendu

ALB: Završni miting Ramine partije u Valoni

TIRANA – Albanska vladajuća Socijalistička partija premijera Edija Rame zajedno sa koalicijom koju predvodi, „Alijansa za evropsku Albaniju“, održaće završni izborni miting, u petak 28. juna u primorskom gradu Valona.

Socijalisti su i tokom prethodna dva izborna ciklusa, završne mitinge održavali u Valoni, piše skopski portal a1on.

U međuvremenu, lider opozicione Demokratske partije i „ujedinjene albanske opozicije“ Ljuljzim Baša sazvao je hitnu sednicu sa liderima političkih stranaka koje su deo opozicije, a na kojoj će se diskutovati o aktivnostima opozicije u tekućoj nedelji uoči izbora, navodi se u tekstu.

Inače, albanski predsednik Iljir Meta je pre dve nedelje poništio ukaz o održavanju lokalnih izbora 30. juna, zbog, kako je naveo, opasnosti od izbijanja građanskih sukoba, usled masovnih protesta opozicije.

Albanski premijer Edi Rama je potom osudio takvu odluku predsednika albanske države, pokrenuo postupak o njegovom opozivu, i obećao svojim biračima da će izbori bez obzira na sve biti održani.

Albanska Centralna izborna komisija odbila je da prihvati odluku predsednika o odlaganju izbora, te je nastavila da priprema izborni proces, dok novoformirano ad hok telo, nazvano „izborni kolegijum“, danas treba da odluči o sudbini lokalnih izbora u Albaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar