U trendu

Policija: Male šanse da je živ dečak kog je napao aligator (video)

I dalje traje potraga za dvogodišnjim dečakom kojeg je na plaži hotela iz lanca „Dizni“ u blizini grada Orlando na Floridi zgrabio i odvukao aligator, ali policija navodi da su male šanse da će dečak biti pronađen živ, ukazuju danas predstavnici lokalne vlasti.

„Već je prošlo nekoliko sati i tužna realnost je da dečaka verovatno nećemo pronaći živog“, izjavio je šerif okruga Orinž DŽeri Demings.

Incident se dogodio sinoć tokom filmske noći na plaži hotela „Grand Floridijan“, prenela je američka mreža Si-En-En.

Porodica dečaka se odmarala na peskovitom delu obale u blizini lagune Seven Siz, koja pripada hotelu, a „dete je hodalo po plićaku duž obale jezera kad ga je napao aligator“, rekao je Demings.

„Otac je ušao u vodu i pokušao da otme sina iz čeljusti aligatora“, naveo je šerif i dodao da je otac zadobio manje ogrebotine na rukama, ali nije uspeo da spase sina.

Detetova majka je takođe ušla u vodu da pokuša da nađe dete, ali nije pokušala da se bori sa aligatorom.

Petočlana porodica, koju osim dvogodišnjaka čine roditelji i još dvoje dece, potiče iz Nebraske, rekao je Demings. On je dodao da u poslednje vreme na tom području nije prijavljeno prisustvo nijednog aligatora.

Ekipa Si-En-Ena je na licu mesta uočila najmanje deset vozila hitnih službi, a plaža je blokirana i zabranjen je pristup građanima.

Potpredsednica hotelskog kompleksa „Volt Dizni Rizort“ DŽeki Voler je povodom incidenta izjavila: „Svi zaposleni ‘Volt Dizni Rizorta’ su veoma potreseni zbog ovog tragičnog događaja. Saosećamo sa porodicom dečaka i pomažemo im, a takođe radimo sve što je u našoj moći da pomognemo policiji u potrazi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.