U trendu

Alžir: Funkcioner podneo ostavku, protesti nastavljeni

ALŽIR – Predsednik alžirskog Ustavnog saveta, Taib Belaiz podneo je danas ostavku, pošto su ga na taj čin pozvali prodemokratski demonstranti, koji ga smatraju delom vladajuće elite, koju oni žele da svrgnu, javila je državna novinska agencija APS.

Predsednik Alžira, Abdelaziz Bouteflika podneo je ostavku 2. aprila, nakon nekoliko nedelja masovnih protesta na kojim je zatraženo da se okonča njegova 20-godišnja vladavina, podseća Rojters.

Njegov odlazak, međutim, nije umirio mnoge Alžirce koji žele promenu starog režima.

U međuvremenu, osme nedelje masovnih protesta, hiljade demonstranata prošle su ulicama prestonice Alžira i gradova širom zemlje. Demonstranti žele radikalne promene kojima će se uvesti sveobuhvatne političke reforme u Alžiru, koji je član OPEC-a i glavni snabdevač Evrope prirodnim gasom.

Šef alžirske vojske, Gaid Salah, izjavio je danas da vojska ispituje sve opcije kako bi pronašla rešenje za okončanje političke krize u zemlji, prenosi Rojters.
Salah je, u govoru na državnoj televiziji, rekao da vreme ističe i da Alžir ne može da priušti dalje odlaganje. On je dodao da će biti preduzeto više koraka kako bi zahtevi demonstranata bili ispunjeni.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike