U trendu

Amanda Noks prvi put u Italiji posle oslobađanja za ubistvo

MILANO – Amanda Noks, bivša američka studentkinja iz programa razmene studenata koja se našla u fokusu senzacionalnog ubistva, stigla je danas u Italiju prvi put otkako ju je Žalbeni sud oslobodio 2011. godine u slučaju ubistva njene britanske cimerke.

Noksova je stigla na milanski aerodroma Linate na putu ka severnom gradu Modeni, gde će u subotu učestvovati u panel diskusiji o pogrešnim presudama, preneo je AP.

Ona je bila u pratnji majke, verenika i policajaca u civilu.

Držala je spuštene oči dok je izlazila sa aerodroma i nije odgovarala na pitanja novinara.

Ubistvo Amandine cimerke u univerzitetskom gradu Peruđa, 21-godišnje Meredit Kerčer, 1. novembra 2007. godine privuklo je globalnu pažnju, posebno nakon što je sumnja pala na Noksovu i njenog dečka Rafaela Solesita.
Nago telo Kerčerove pronađeno je ispod ćebeta u zaključanoj sobi, a istražitelji su rekli da joj je vrat bio prerezan i da je bila seksualno zlostavljana.

Oslobađajuća presuda za Noksovu iz oktobra 2011, nakon presude nižeg suda koja je iznosila 26 godina zatvorske kazne, bila je poslednji korak u dugom pravnom procesu pre nego što je nju i Solesita definitivno oslobodio 2015. godine italijanski najviši sud.

Rudi Guede, imigrant iz Obale Slonovače, služi kaznu od 16 godina zbog ubistva Meredit Kerčer.
Evropski sud za ljudska prava u januaru je naredio Italiji da Noksovoj plati 18.400 evra za propuste jer joj nisu pružili adekvatnu pravnu i prevodilačku pomoć tokom njenog ranog ispitivanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar