U trendu

Ambasador Đurić sa senatorom Hagertijem

VAŠINGTON – U nastavku ovonedeljnih susreta sa predstavnicima američkog Kongresa, ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić sastao se u Senatu sa Bilom Hagertijem, članom Komiteta za spoljne poslove i sa njim razgovarao o važnosti jačanja ekonomskih odnosa sa SAD, kao i u našem regionu.

Ocenivši da dobro razvijena privredna saradnja čini snažnu nit sveukupnih bilateralnih odnosa, ambasador Đurić upoznao je senatora Hagertija sa nizom finansijskih parametara koji potvrđuju da je Srbija predvodnik ekonomskog razvoja u ovom delu Evrope, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

„Aktuelni podaci pokazuju da priliv stranih investicija samo u Srbiji iznosi oko 61 odsto, dok naš region zbirno ima 39 odsto. To je pokazatelj perspektivnosti koncepata poput ‘Otvorenog Balkana’ jer takve inicijative direktno otvaraju nova vrata budućnosti čitavog regiona“, naveo je Đurić.

U okviru ekonomskih tema, sagovornici su posvetili pažnju i pitanjima energetske bezbednosti, gde je ambasador Đurić ocenio da su interesi Srbije i SAD komplementarni i u tim oblastima.

On je dodao da svaka država danas teži da kontinuiranim snabdevanjem energentima učvrsti svoju energetsku nezavisnost i tako ojača sveopštu ekonomsku stabilnost i poziciju na međunarodnoj sceni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.