Ambasadorka SRBIJE Janković predala akreditive Štajnmajeru

BERLIN – Novopostavljena ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković uručila je predsedniku Savezne Republike Nemačke Franku Valteru Štajnmajeru akreditivna pisma, kojima je predsednik Aleksandar Vučić akredituje za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora.

U razgovoru prilikom svečane ceremonije, predsednik Štajnmajer i ambasadorka Janković ocenili su bilateralne odnose veoma dobrim i izrazili obostrani interes za njihovim daljim unapređenjem.

Oni su istakli značaj intenziviranja pre svega privredne, ali i naučne, prosvetne, kulturne i svih drugih oblika saradnje.

Predsednik Štajnmajer je potvrdio nedvosmislenu podršku Nemačke evropskim integracijama Srbije i interesovao se za naše viđenje situacije na Kosovu i Metohiji.

Nemački predsednik je uputio srdačne pozdrave predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a ambasadorka Janković je prenela poziv srpskog predsednika svom nemačkom kolegi da poseti Srbiju.

Nakon jučerašnje predaje akreditivnih pisama, ispred predsedničke palate u Berlinu je uz vojne počasti podignuta srpska zastava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.