najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Američka kopnena vojska će ukinuti 40.000 radnih mesta

Američka kopnena vojska će ukinuti 40.000 vojnih i 17.000 civilnih radnih mesta u naredne dve godine, javio je danas Frans pres pozivajući se na izvore iz Ministarstva odbrane SAD.
Neimenovani izvor iz Pentagona izjavio je Frans presu da će uskoro biti saopšten plan o smanjenju radnih mesta u vojsci.

List Ju Es Ej Tudej (USA Today) piše danas da će to smanjene zaposlenih “verovatno uticati na sve misije, na nacionalnom i međunarodnom nivou”.

Očekuje se da će najava o novom planu u kopnenim jedinicima američke vojske biti saopštena do kraja nedelje, naveo je list i dodao da će do septembra 2017. godine biti oko 450.000 radnih mesta u kopnenim jedinicima.

List je dodao da se vojska odlučila na to drastično smanjenje iz budžetskih razloga podsećajući da su rezovi bili i 2013. godine kada je ukinuto 30.000 radnih mesta.

Prema dokumentu Pentagona u čiji uvid je imao Ju Es Ej Tudej, vojska je navela da ne sme da bude manje od 450.000 vojnika u kopnenim jedinicama kako bi američka armija mogla da bude spremna u slučaju nekog konflikta.

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je u februaru da će budžet za vojsku za narednu budžetsku godinu koja počinje 1. oktobra, iznositi 585 milijardi dolara, odnosno za 38 milijardi dolara više u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupno 50,9 milijardi dolara biće posvećeno Avganistanu i vojnim operacijama protiv Islamske države u Siriji i Iraku.

Na vrhuncu sukoba u Iraku i Avganistanu, kopnena vojska je imala oko 570.000 vojnika.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike