U trendu

Američki obaveštajci nemaju dokaz za mešanje Rusije u izbore

VAŠINGTON – Američki obaveštajni zvaničnici koji su učestvovali na zatvorenom saslušanju u Predstavničkom domu nisu pružili dokaze o navodnom mešanju Rusije u kampanju za predsedničke izbore u SAD 2020. godine, objavila je novinarka Si-Bi-Es-a Ketrin Heridž.

Ona je na Tviteru napisala da je dobro upoznat izvor rekao da su na brifingu vršili pritisak kako bi se pronašli dokazi da potkrepe tvrdnje o tome da Rusija pokušava da pomogne Donaldu Trampu na izborima krajem ove godine.

„Na pitanje da li postoje obaveštajni signali – poput presretanja telefonskih razgovora, za potkrepljivanje ovih tvrdnji, izvor je rekao da na saslušanju niko nije ponudio dokaz“, navodi se u tom tvitu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva očekuje veći broj navoda o navodnom ruskom meštaju kako se budu približavali izbori u SAD, prenosi TAS S.

Komentarišući pisanje „Njujork tajmsa“ da su obaveštajni zvaničnici upozorili Predstavnički dom o navodnom ruskom mešanju u kampanju, Peskov je rekao da je to još jedan u nizu „paranoidnih članaka.

„Oni sigurno nemaju nikakve veze sa istinom“, rekao je Peskov novinarima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.