U trendu

Američki pisac Pat Konroj preminuo nakon teške bolesti

 Američki pisac Pat Konroj, poznat po romanima u kojima je opisivao dogadjaje iz svog nesrećnog detinjstva provedenog na jugu Sjedinjenih Američkih Država, preminuo je u 70. godini života.

Autor bestselera kao što su romani „Gospodar plime“ i „Veliki Santini“ umro je nakon kraće i teške bolesti u svom domu u Južnoj Karolini.

Konroj, koji je u februaru objavio da boluje od raka pankreasa, preminuo je okružen članovima svoje porodice, objavio je danas njegov izdavač.

Po romanu „Gospodar plime“ 1991. godine snimljen je istoimeni film. Drama o čoveku koji se zaljubljuje u psihijatra svoje sestre, koja se bori sa samoubilačkim mislima nominovana je za Oskara čak sedam puta. Glavne uloge tumačili su Barbara Strejsen i Nik Nolte.  

„Pišem o sopstvenom životu, jer na taj način otkrivam drugim ljudima njihove“, izjavio je čuveni pisac u jednom od svojih intervjua.

Konrojeve knjige prodate su u više od 20 miliona primeraka širom sveta i redovno su se nalazile na listi najprodavanijih knjiga magazina Njujork Tajms.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.