U trendu

Američki zvaničnici Tilerson i Keli od sutra u Meksiku

Državni sekretar SAD Reks Tilerson i ministar za unutrašnju bezbednost te zemlje Džon Keli stići će sutra u dvodnevnu posetu Meksiku, tokom koje će sa predsednikom Enrikeom Penjom Nijetom i drugim zvaničnicima razgovarati o graničnoj bezbednosti i drugim problemima, saopštio je Stejt department.

Tilersonova i Kelijeva poseta dolazi u vreme zahlađenja odnosa između dve zemlje, nakon dolaska Donalda Trampa na čelo SAD 20. januara, navodi Rojters.

Stotine ljudi nedavno se okupilo u meksičkom gradu Sijudad Huarez blizu granice sa SAD, kako bi formirali „živi zid“ u znak protesta protiv planova američkog predsednika da podigne zid između dve zemlje.

Tramp je ranije najvio da će podići zid na granici sa Meksikom kako bi sprečio ilegalne migracije, kao i da će taj zid platiti Meksiko.

Meksički predsednik otkazao je u januaru posetu Vašingtonu, nakon što je Tramp rekao da bi Penja Nijetu trebalo da otkaže sastanak s njim ukoliko nije spreman da plati za zid na južnoj granici SAD.

AP je nedavno objavio da Trampova administracija razmatra predlog mobilizacije do 100.000 pripadnika trupa Nacionalne garde koji bi hapsili ilegalne imigrante, uključujući milione koji ne žive ni blizu granice sa Meksikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar