U trendu

Amerikanci se ubrzano naoružavaju u susret izborima

List Fajnenšel tajms izveštava o ogromnoj maloprodajnoj potražnji i rekordnoj dobiti za proizvođače oružja i municije u SAD. Samo u julu zabeležen je prosečan rast od 79 posto, a pojedine fabrike čak dostižu rekordne vrednosti.

„Amo Inc.“, proizvođač municije, kaže da je prihod u drugom tromesečju ove godine skočio za 125 posto, na 9,7 miliona dolara. Direktor ove firme rekao je da zbog „ogromne“ potražnje za njihovim proizvodima posluju sa rekordnim zaostatkom u proizvodnji.

Mark Haniš, predsednik prodaje i marketinga kompanije „Amo“, opisao je potražnju za oružjem kao „intenzivnu“.

„Oružje kupuju potpuno novi kupci“, rekao je Haniš, pripisujući priliv novih kupaca spajanju pandemije, predstojećim izborima i zabrinutosti zbog „građanskih nemira i nesigurnosti“.

Druga kompanija, „Siera korporejšn“, zabeležila je povećanje prodaje municije za 36 posto u drugom tromesečju. Iz ove firme su objasnili da je porast potražnje za municijom posledica „socijalne i građanske nesigurnosti i predstojećih američkih izbora“.

U julu, „Šturm, Rodžer end ko“, još jedan proizvođač na tom polju, takođe je rekao investitorima da je prodaja oružja bila veća tokom socijalnih nemira. Oni su u drugom tromesečju zabeležili 47-postotni rast prodaje oružja i municije.

Olin Korp, vlasnik firme „Vinčester“, rekao je da je prodaja municije u drugom tromjesečju bila najveća od 2016. godine.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar