U trendu

Amerikanci upali u ruski konzulat, Zaharova: državna provala i otimanje

Predstavnici američkih vlasti upali su danas u rezidenciju ruskog generalnog konzula u Sijetlu koji je napušten na zahtev Vašingtona, rekao je izvor iz ruske ambasade u SAD za TAS S.

Prema njegovim rečima, američki zvaničnici „razbili su bravu i ušli“ u rezidenciju koja je u vlasništvu ruske države.

„Svedoci smo kako američka strana, kršeći sve diplomatske i konzularne konvencije kao i sopstveni zakon o zaštiti prava na privatnu svojinu, pokušava da uđe na našu teritoriju, za šta je dokaz pokušaj razvaljivanja brave na ulaznoj kapiji“, rekao je Nikolaj Pukalov, šef konzularnog odeljenja ruske ambasade u SAD prethodno u telefonskoj izjavi sa lica mesta za agenciju TAS S.

Pukalov je rekao da su juče ruske diplomate iznele arhiv i većinu vredne opreme iz zgrade pošto je prethodno američka administracija naložila da se konzulat isprazni do utorka uveče.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekavši da je to provala i otimanje.

„Požurite da vidite: američke vlasti su počele opsadu kompleksa ruskog konzulata u Sijetlu. Redak prizor – državna provala i otimanje“, reka je ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)