U trendu

Amerikanci upali u ruski konzulat, Zaharova: državna provala i otimanje

Predstavnici američkih vlasti upali su danas u rezidenciju ruskog generalnog konzula u Sijetlu koji je napušten na zahtev Vašingtona, rekao je izvor iz ruske ambasade u SAD za TAS S.

Prema njegovim rečima, američki zvaničnici „razbili su bravu i ušli“ u rezidenciju koja je u vlasništvu ruske države.

„Svedoci smo kako američka strana, kršeći sve diplomatske i konzularne konvencije kao i sopstveni zakon o zaštiti prava na privatnu svojinu, pokušava da uđe na našu teritoriju, za šta je dokaz pokušaj razvaljivanja brave na ulaznoj kapiji“, rekao je Nikolaj Pukalov, šef konzularnog odeljenja ruske ambasade u SAD prethodno u telefonskoj izjavi sa lica mesta za agenciju TAS S.

Pukalov je rekao da su juče ruske diplomate iznele arhiv i većinu vredne opreme iz zgrade pošto je prethodno američka administracija naložila da se konzulat isprazni do utorka uveče.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekavši da je to provala i otimanje.

„Požurite da vidite: američke vlasti su počele opsadu kompleksa ruskog konzulata u Sijetlu. Redak prizor – državna provala i otimanje“, reka je ona.

2 komentara
  1. Sekula

    Standardna Hitleroidna Amerika. Jesu li počeli da obeležavaju Ruse trakama oko nadlaktice?

  2. Anonimni

    Bas vas nerazumem sta ste mislili da su Amerikanci demokratska postena nacija ,,smesno,, LOPOVI SVIH VREMENA

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike