najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Analitičar: Merkel podnosi ostavku u martu

Nemački analitičar Mihael Špreng tvrdi da će se nemačka kancelarka Angela Merkel u narednih osam nedelja naći pod velikim pritiskom zbog izbegličke krize i da će biti prinuđena da postavi pitanje poverenje vladi, prenosi danas bečki dnevnik Esterajh.

Politički savetnik i nekadašnji glavni i odgovorni urednik nemačkog lista “Bild am Zontag” smatra da će mart biti sudbonosan mesec za Merkelovu zbog pokrajinskih izbora i Samita EU.

“Merkel je u ogromnoj opasnosti. Može biti da će se situacija do te mere zaoštriti da će biti prinuđena da postavi pitanje poverenje vladi u Bundestagu”, rekao je Špreng bečkom dnevniku.

“Merkel se kreće izmeđ dva pola – gubitak verodostojnosti i gubitak vlasti. Moja prognoza je da će sa EU do poslednje sekunde pregovarati i utvrditi da je sve što je pokušala bilo neiskorišćeno. Tada će se naći kompromis koji mora biti negde između ograničenja za prihvat izbeglica i zatvaranje granica”, kazao je Špreng.

On smatra da nema pravog naslednika za Merkelovu, uz izuzetak Volfganga Šojblea koji bi mogao biti prelazni kancelar do 2017, ali ne i više od toga.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike