Anketa: Podrška Trampu slabi, 75 odsto Amerikanaca ne veruje u ono što čuje iz Bele kuće

Podrška predsedniku SAD Donaldu Trampu slabi čak i medju njegovim najprivrženijim pistalicama, i na najnižem je nivou od inauguracije, pokazala je nova anketa, preneli su danas američki mediji.

Oko 75 odsto ispitanika u SAD navelo je da ne može da veruje u veći deo onoga što čuju iz Bele kuće, navodi Si-En-En (CNN).

Tramp medjutim tvrdi da je ima jaču podršku nego ikada. Tramp je uče na društvenoj mreži Tviter objavio da je „Trampova baza veća i jača nego ikada pre (uprkos lažnim anketama lažnih vesti)“.

List Njujork tajms izneo je prethodno da više republikanaca razmatra kandidaturu 2020, medju kojima i potpredsednik Majkl Pens.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija za istraživanje javnog mnjenja SSRS, Trampova „snažna podrška“ medju republikancima opala je sa 73 odsto u februaru, nakon što je preuzeo dužnost predsednika SAD, na sadašnjih 59 odsto.

Ukupno Trampov rad odobrava 38 odsto ispitanika, dok 56 odsto ne odobrava, ali je anketa pokazala da se smanjuje jezgro Trampovih sledbenika. Od ukupnog broja ispitanika na početku mandata Trampa je snažno odobravalo 33 odsto, a sada je njih 24 odsto. S druge strane, procenat onih koji ga snažno ne odobravaju je porastao s 43 na 47 odsto.

Za sada nije poznato da ći će Tramp ući u trku za drugi predsednički mandat, ali je njegovih prvih šest meseci na mestu predsednika obeleženo nizom istraga i turbulencijama u Kongresu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike