najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Anti-ruska histerija bez presedana

Američkim optužbama da je Rusija odgovorna za sajber napad na organizacije Demokratske stranke nedostaju dokazi, i služe nameri Vašingtona da širi “anti-rusku histeriju bez presedana”, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

“Ovo podsticanje emocija u vezi sa ‘ruskim hakerima’, koristi se predizbornoj kampanji u SAD, a ni aktuelna američka administracija, koja učestovuje u toj borbi, ne libi se da koristi prljave trikove”, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

Rjabkov je ponovio prošlogodišnju ponudu Vašingtonu da sarađuje sa Moskvom u borbi protiv sajber kriminala, prenosi Rojters.

Američki zvaničnici juče su zvanično optužili rusku vladu za sajber napade na američke političke organizacije, navodeći da je cilj hakovanja bio da “mešanje u izborni proces u SAD”.

“Verujemo na osnovu obima i osetljivosti ovih aktivnosti da su samo ruski najviši zvaničnici mogli da daju ovlašćenje za njih”, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za nacionalnu bezbednost i kancelarije direktora američkih obaveštajnih službi, prenosi AFP.

To saopštenje je prva zvanična optužba Vašingtona na račun Moskve u vezi sa nizom hakerskih napada, iako su mnogi analitičari u SAD i ranije tvrdili da Rusija stoji iz tih napada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike