U trendu

Anton Olaj: Neke policijske istrage su politički motivisane

LJUBLJANA – Šef unutrašnje kontrole slovenačke policije Anton Olaj, koji je krajem januara stupio na tu dužnost, izjavio je u intervjuu za današnji dnevnik Delo da su neke policijske istrage politički motivisane.

Olaj nije želeo da pruži više pojedinosti o politički motivisanim istragama slovenačke policije, ali je istakao da uspeh krivične procedure u najvećoj meri zavisi od tužilaštva.

„S vremena na vreme, kada se ustanovi krivično delo tužilaštvo preuzima nadležnost za vođenje postupka ali ono je tada dužno da daje pismene naloge policiji kako bi se smanjio rizik od zloupotrebe i kršenja porpisa“, predočio je Olaj, prenosi STA.

On je u intervjuu izjavio da podržava zahteve opozicije da se otvori parlamentarna istraga o pritisku koji je ministar unutrašnjih poslova Slovenije Ales Hojs navodno vršio na policiju.

Olaj smatra da je dobro igrati s otvoreniom kartama jer kako je rekao, policija će u jednom slučaju pristati da sarađuje, a u drugom neće.

„Ipak, policija je uspela da održi visok nivo profesionalizma i operativnih kapaciteta“, zaključio je šef unutrašnje kontrole slovenačke policije Anton Olaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar