U trendu

AP: Eksplozija u Kabulu, najmanje 15 ljudi povređeno

KABUL – U eksploziji u centru avganistanske prestonice Kabula danas je povređeno najmanje 15 ljudi, prema izjavama svedoka prenosi AP.

Kako se navodi, nije još poznato šta je izazvalo ovu eksploziju i niko nije za sada preuzeo odgovornost, a talibanske vlasti se nisu oglašavale povodom incidenta.

TV Asošiejted pres prikazala je snimke na kojima se vidi kako povređene uklanjaju sa mesta događaja, a nose ih prolaznici.

Vais Ahmad, menjač novca, rekao je agenciji da se eksplozija dogodila na pijaci na kojoj radi, kao i da je pijaca odmah zatvorena nakon eksplozije, a da su vlasti blokirale celo područje.

Ovo je prva eksplozija u avganistanskoj prestonici posle nekoliko meseci, nakon što su talibani pojačali bezbednost u većem delu zemlje od dolaska na vlast u avgustu, a njihove trupe postavile su desetine kontrolnih punktova širom grada.

Najveća pretnja sa kojom se talibani suočavaju dolazi od Islamske države u Avganistanu Horasan” (ISIS-K), iako su je porazili u njenom uporištu u istočnom Avganistanu.

U saopštenju kasno u subotu ISIS-K je naveo da su gađali vozilo talibana u Kabulu, ubivši sve u vozilu, ali u subotu nije bilo potvrde od talibanskih vlasti niti znakova eksplozije,navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar