U trendu

Arno Gujon sa Srbima iz Federacije BiH

DRVAR – Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, sastaće se danas s načelnicima opština Drvar, Glamoč i Istočni Drvar, predstavnicima srpskih udruženja i sveštenstvom u Drvaru i Glamoču.

Gujon je trodnevnu posetu Bosni i Hercegovini započeo u utorak obilaskom Bosanskog Grahova u kojem su tokom proteklog rata sve kuće spaljene.

Razgovarao je s čelnicima Opštine i predstavnicima lokalnih udruženja i predstavio mogućnosti projektne podrške koju Uprava može da im pruži, navedeno je u saopštenju.

„Ovde sam lično mogao da se uverim u svu težinu položaja našeg naroda na ovim prostorima, ali i njihovu ljubav prema zavičaju i nesalomljiv krajiški duh koji je mnoge od njih održao na vekovnim ognjištima. Iskoristio sam priliku da obiđem crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, gde sam sa grahovskim sveštenstvom upalio sveću u spomen meštanima ovog kraja koji su stradali u otadžbinskom ratu od 1991-95. godine“, izjavio je Gujon.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu sutra putuje u Bosanski Petrovac, gde će razgovarati s Mahmutom Jukićem, načelnikom Opštine i Nemanjom Davidovićem, predsednikom Skupštine Opštine kao i sa predstavnicima nekoliko srpskih udruženja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.