U trendu

Asad: Trampova objava borbe protiv terorista – obećava

Sirijski predsednik Bašar Al Asad ocenio je danas da „obećava“ objava američkog predsednika Donalda Trampa da je prioritet borba protiv islamskih fundamentalista, predovođenih Islamskom državom, ali je dodao da je prerano očekivati snažnije korake po tom pitanju.

Asad je ocenio da bi američko-ruska saradnja u jačanju borbe protiv ekstremista imala pozitivne posledice, prenela je novinska agencija SANA.

„Verujem da je ovo obećavajuće, ali moramo da sačekamo, prerano je očekivati bilo šta u praksi“, rekao je Asad obraćajući se belgijskim novinarima, preneo je Rojters.

Tramp je obećao da će SAD i njihovi saveznici poraziti „snage smrti“ radikalnog islamskog terorizma i sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište na američkom tlu.

On je u govoru koji je održao prilikom prve posete sedištu američke Centralne komande, u vazduhoplovnoj bazi Mekdil u Tampi na Floridi, poslao poruku „jedinstvenim glasom tim snagama smrti i uništenja“, preneo je AFP.

„Amerika i njeni saveznici poraziće radikalni islamski terorizam. I nećemo mu dozvoliti da pusti korene u našooj zemlji“, poručio je američki predsednik.

On je upozorio da je Islamska država „u kampanji genocida, čineći zlodela širom sveta“, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.