U trendu

Austrijanci ne strahuju od terorističkih napada

Većina Austrijanaca ne strahuje od terorističkih napada, kakvi su se proteklih nedelja dogodili na javnim mestima u Berlinu, Londonu, Stokholmu.

Prema istraživanju instituta OGM 55 odsto je kazalo da se ne plaši od terorističkih napada u Austriji, a svega 36 procenata je mišljenja da bi tako nešto moglo da se dogodi i u Alpskoj republici.

„Austrijanci veruju još uvek da smo ostrvo spokojnih. To može veoma brzo da se promeni, ako se nešto tako dogodi“, ocenio je šef OGM Volfgang Bahmajer za bečki dnevnik „Kurir“.

Zanimljiv podatak je da su „najuplašeniji“ pristalice Narodne partije i Slobodarske stranke (44 odsto), dok najmanje strahuju podržavaoci stranke „Neos“ – 75 odsto.

Upitani da li država čini dovoljno za sprečavanje potencijalnih terorističkih napada 35 odsto je kazalo da političari ne čine dovljno, a svega 29 procenata veruje da je vlada preduzela dovoljne preventivne mere.

Najmanje zadovoljstvo prevencijom terorizma vlada među pristalicama Slobodarske stranke (14 odsto), a zadovoljniji su podržavaoci Zelenih (51 odsto).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar