U trendu

Austrijske „Kobre“ bukom nerviraju komšije

BEČ – U mestu Blumau kod Badena, specijalna jedinica austrijske policije Kobra „nervira“ građane bučnim vežbanjem do ponoći.

Opštinskim vlastima svakodnevno građani mesta sa oko 2.000 stanovnika podnose žalbu na buku koja se čuje sa poligona Kobri, a zbog koje ne mogu da spavaju do duboko u noć.

Tako su građani, koji žive nadomak poligona, merili i nivo buke i izmerili 70 decibela.

Gradonačelnik Rene Klimes potvrdio je da se gomilaju žalbe građana.

„Živim u Nojrishofu, dalje od poligona, a isto tako čujem pucnje. Mogu zbog toga zamisliti kako je živeti u blizini poligona“, rekao je on.

Često se bez ikakve najave ili informacije tokom obuke puca i do ponoći.

„Od 22 sati buka predstavlja remećenje sna. A pošto mi iz opštine ne dobijamo nikakve informacije, ne mogu ni da upozorim građane, pa to vodi ka sve manjoj toleranciji u stanovništvu“, kaže Klimes.

On je preneo da je već dva puta intervenisao kod šefa elitne jedinice Bernharda Trajbenrajfa, i da nije dobio nijedan odgovor, pa čak ni da je primljeno njegovo pismo.

Međutim, kako se ispostavilo, gradonačelnik je, prema Kobrama, pisma slao na pogrešnu mejl adresu.

Tek nakon što je izašao u javnost dobio je odgovor od Kobri, i to da se trenutno obavljaju važne vežbe, koje nisu mogle u tom intenzitetu da se obave tokom pandemije.

Za te vežbe, kako je rečeno, potrebna su i noćna gađanja i najavljuje se da će na jesen uslediti nova vežba.

Ranije, podseća, nije bilo problema, ali pre godinu dana je poligon adaptiran za oko 11 miliona evra i od tada postoje problemi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar