Autorka knjige o Melaniji Tramp prekršila ugovorne obaveze

VAŠINGTON – Američko Ministarstvo pravosuđa otpužilo je Stefani Vinston Volkof, autorku knjige o prvoj dami Melaniji Tramp, da je prekršila ugovor o zaštiti podataka, i zatražio od suda da zarada od prodaje knjige bude prebačena u vladin fond, javlja Rojters.

U žalbi podnetoj Okružnom sudu u Vašingtonu, advokati Ministarstva pravosuđa su rekli da Vinston Volkofova, bivša saradnica Melanije Tramp, nije vladi dala na uvid prvu verziju svoje knjige „Melanija i ja: Uspon i pad mog prijateljstva s prvom damom“, u kojoj je supruga američkog predsednika prikazana u ne tako pozitivnom svetlu.

Vlada je zatražila da sva zarada koja bude ostvarena od prodaje knjige i eventualnih filmova i dokumentaraca koji budu snimljeni po njoj bude izdvojena u poseban vladin fond, čija bi sredstva bila iskorišćena na konstruktivan način.

Knjiga je objavljena pre šest nedelja, a duže vremena je bila na listi bestselera „Njujork tajmsa“.

Vinston Voklofova i Melanija Tramp su 2017. godine potpisale ugovor o zaštiti podataka koje bi saradnica prve dame mogla da pribavi tokom njene službe. Njen mandat u Beloj kući završen je početkom 2018. godine, nakon što je otkriveno da je njena kompanija primila 26 miliona dolara da pomogne planiranje Trampove inaguracije u januaru 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.