U trendu

Autorka knjige o Melaniji Tramp prekršila ugovorne obaveze

VAÅ INGTON – Američko Ministarstvo pravosuđa otpuÅŸilo je Stefani Vinston Volkof, autorku knjige o prvoj dami Melaniji Tramp, da je prekrÅ¡ila ugovor o zaÅ¡titi podataka, i zatraÅŸio od suda da zarada od prodaje knjige bude prebačena u vladin fond, javlja Rojters.

U ÅŸalbi podnetoj OkruÅŸnom sudu u VaÅ¡ingtonu, advokati Ministarstva pravosuđa su rekli da Vinston Volkofova, bivÅ¡a saradnica Melanije Tramp, nije vladi dala na uvid prvu verziju svoje knjige „Melanija i ja: Uspon i pad mog prijateljstva s prvom damom“, u kojoj je supruga američkog predsednika prikazana u ne tako pozitivnom svetlu.

Vlada je zatraÅŸila da sva zarada koja bude ostvarena od prodaje knjige i eventualnih filmova i dokumentaraca koji budu snimljeni po njoj bude izdvojena u poseban vladin fond, čija bi sredstva bila iskorišćena na konstruktivan način.

Knjiga je objavljena pre Å¡est nedelja, a duÅŸe vremena je bila na listi bestselera „Njujork tajmsa“.

Vinston Voklofova i Melanija Tramp su 2017. godine potpisale ugovor o zaÅ¡titi podataka koje bi saradnica prve dame mogla da pribavi tokom njene sluÅŸbe. Njen mandat u Beloj kući zavrÅ¡en je početkom 2018. godine, nakon Å¡to je otkriveno da je njena kompanija primila 26 miliona dolara da pomogne planiranje Trampove inaguracije u januaru 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.