Bacili 600 kilograma kokaina u more, preti im doživotna robija

BRIZBEJN – Mlađi brat australijskog olimpijskog kajakaša Nejtana Baglija jedan je od dvojice optuženih za krijumčarenje i bacanje više od 600 kilograma kokaina u more tokom policijske potere u blizini australijske obale.

Dru Entoni Bagli (36) i Entoni Trevor Draper (53) juče su pred australijskim sudom optuženi za posedovanje, preprodaju i krijumčarenje droge i, ukoliko budu osuđeni, preti im i doživotna robija.

Bagli i Draper su, kako navode australijski zvaničnici, bili na brodu nedaleko od obale Novog Južnog Velsa kada su primećeni iz aviona, da bi, nakon što im je prišla mornarička patrola, bacili tovar u more i pokušali da pobegnu.

Policija je pokupila pakete iz mora u kojima je bilo više od 600 kilograma kokaina, a dvojica muškaraca su uhapšeni nedaleko od zaliva Bajron, inače svetski poznate turističke destinacije.

Sud je juče odbio kauciju, tako da će Bagli i Draper ostati u pritvoru, a pred sudiju ponovo izlaze 20. avgusta.

Policija navodi da se istraga nastavlja i da će biti još hapšenja.

Zvaničnici nisu naveli odakle je brod dolazio, ali je poznato da su u operaciju krujumčarenja bili umešani i partneri iz inostranstva.

Dru Bagli i njegov brat, inače dvostruki olimpijski vicešampion, 2015. godine su bili osuđeni na dve godine i tri meseca zatvora zbog proizvodnje 18.000 pilula i pokušaja pravljenja metamfetamina (kristalnog meta).

Oni su tada priznali da su pravili pilule, navodeći da su mislili da droga nije štetna i da je legalna.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike