U trendu

Bajden i Putin: Eskalacija moze narusiti odnose SAD i RUS

VAŠINGTON/MOSKVA – Američki predsednik DŽo Bajden i njegov ruski kolega Vladimir Putin su međusobno razmenili upozorenja da bi eskalacija tenzija oko Ukrajine mogla da naruši odnose između dve zemlje, naveli su američki i ruski zvaničnici.

Čini se, međutim, da su dvojica lidera spremna da krenu dalje sa daljim diplomatskim angažmanom nakon drugog telefonskog poziva ovog meseca, ocenjuje agencija Rojters.

“Jasno je stavio do znanja da će Sjedinjene Države i njeni saveznici i partneri odlučno odgovoriti ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu“, izjavila je sekretar za štampu Bele kuće DŽen Psaki.

Putin je rekao Bajdenu da bi bilo kakve sankcije mogle da prekinu odnose između Rusije i Sjedinjenih Država, i da bi to bila velika greška, saopštio je zvanični Kremlj.

Međutim, savetnik Kremlja Jurij Ušakov je izjavio da je Rusija zadovoljna njihovim telefonskim razgovorom, koji je, prema njegovim rečima, bio usredsređen na bezbednosne garancije koje Moskva želi od Zapada.

Telefonski poziv, koji je, kako navodi Rojters, bio na Putinovu inicijativu, počeo je u 21:35 časova i završio se 50 minuta kasnije, prema rečima američkih zvaničnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar