Bajden negativan na kovid nakon kontakta sa inficiranim

VAŠINGTON – Američki predsednik DŽo Bajden je na testu bio negativan na kovid-19 nakon što je obavešten da je jedan član osoblja Bele kuće, koji je proveo oko 30 minuta u njegovoj blizini u predsedničkom avionu “Er Fors Uan” u petak, bio pozitivan na testiranju u ponedeljak ujutru, saopštila je Bela kuća.

Rezultat PCR testa koji je Bajden primio u ponedeljak, nakon što je obavešten o slučaju, bio je negativan, kao i antigenski test koji je uradio u nedelju kao deo redovnog testiranja, navela je portparolka Bele kuće DŽen Psaki u saopštenju, a prenosi agencija Rojters.

Budući da smernice Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ne zahtevaju da potpuno vakcinisani ljudi budu u karantinu nakon izlaganja, Psaki je izjavila da će Bajden (79) nastaviti sa “svojim dnevnim rasporedom”.

Jedan član osoblja Bele kuće je u petak “proveo otprilike 30 minuta u blizini predsednika na letu Er Fors Uana, na putu od Orindža u Južnoj Karolini do Filadelfije”, izjavila je Psaki.

Taj član osoblja je potpuno vakcinisan, primio je buster dozu i imao je negativan test pre ukrcavanja u Er Fors Uan, izjavila je Psaki, dodajući i da nije imao nikakve simptome sve do nedelje.
Portparolka nije identifikovala člana osoblja, ali je rekla da nema redovno kontakte sa Bajdenom.

„Ostali koji su bili na tom letu i koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim se kontaktiraju i biće im savetovano da se testiraju“, dodala je Psaki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar