U trendu

Bajden posetio Vilmington i pozvao demonstrante na mir

VAŠINGTON – Američki demokratski predsednički kandidat Džo Bajden posetio je juče Vilmington, jedno od mesta u kojem su održani protesti povodom ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, i pozvao demonstrante na okončanje nasilja i mir.

Sa zaštitnom maskom na licu, Bajden se po drugi put od početka epidemije pojavio u javnosti i obišao deo Vilmingtona, gde su demonstranti organizovali nasilne proteste zbog ubistva Flojda, preneo je Rojters.

Post kampanje na instagramu prikazuje Bajdena kako razgovara sa Afroamerikancima koji žive u ovom delu grada.

Predsednički kandidat obišao je zgrade sa prozorima i vratima zapečaćenim radi zaštite od eventualne štete zbog protesta, nakon čega je izjavio da su Sjedinjene Države „nacija u žalosti, ali mi ne smemo da dozvolimo da nas ova patnja uništi“.

„Protestovanje protiv takve brutalnosti je ispravno i potrebno“, izjavio je Bajden u saopštenju. „Ali spaljivanje četvrti i bespotrebno uništavanje nisu“.

Bajden će učestvovati na predsedničkim izborima koji su najavljeni za 3. novembar. Menadžer predizborne kampanje njegovog rivala Donalda Trampa izjavio je da Bajden trebalo oštrije da osudi nasilje na protestima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)