U trendu

Bajden potvrdio da su Ujedinjeni Arapski Emirati pomogli u oslobadjanju košarkašice iz Rusije

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je danas da su Ujedinjeni Arapski Emirati učestvovali u proceduri razmene zatvorenika izmedju SAD i Rusije, koja je uključila američku košarkašicu Britni Grajner i ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

„Želim takodje da se zahvalim Ujedinjenim Arapskim Emiratima što su nam pomogli da olakšamo oslobadjanje Britni. Ona je tamo sletela“, rekao je Bajden na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjedinjenih Američkih Država i Rusija obavili su danas razmenu zatvorenika, uključujući košarkašku zvezdu Grajner i ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je danas na aerodromu u Abu Dabiju uspešno okončan postupak razmene ruskog državljanina Viktora Buta za američku državljanku Britni Grajner.

Grajner je uhapšena 17. februara na aerodromu Šeremetjevo, a kod sebe je imala patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa. Dvostruka olimpijska šampionka osudjena je na devet godina zatvora u Rusiji.

Viktor But, poznati ruski trgovac oružjem, proveo je više od 10 godina u pritvoru u SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar