U trendu

Bajden u Vitlejemu, novinari u majcama s likom Sirin Abu Aleh

VITLEJEM – Američki predsednik Džozef Bajden stigao je danas u biblijski grad Vitlejem gde će se sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, a palestinski novinari koji prate njegovu posetu okupiranoj Zapadnoj obali nose crne majce sa likom ubijene novinarke Al DŽazire Širin Abu Aleh.

Palestinsko-američka novinarka Širin Abu Aleh ubijena je dok je izveštavala o izraelskoj vojnoj raciji 11. maja u izbegličkom logoru u DŽeninu.

Palestinci, među kojima i kolege koje su bile sa Abu Aleh, navode da su je izraelski vojnici namerno ubili, dok Izrael tvrdi da se u tom trenutku odvijao sukob sa naoružanim Palestincima i da nije jasno ko je ispalio metak koji je ubio novinarku.

Američki stručnjaci koji su prošle nedelje testirali metak zaključili su da je verovatno da je ispaljen sa izraelske strane, ali da nema dokaza da je ubistvo novinarke bilo namerno.

Bajden je ranije danas u bolnici Augusta Viktorija u Istočnom Jerusalimu obećao dodatnih 100 miliona dolara za podršku bolnicama u tom delu grada u okviru višegodišnje podrške koja ima za cilj da pomogne palestinskim zdravstvenim službama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar