najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bakingemska palata: Netačno da kraljica podržava “Brekzit”

Bakingemska palata demantovala je navode britanskog tabloida “San” da kraljica Elizabeta podržava izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

“Kraljica je i dalje politički neutralna, kao što je bila 63 godine”, naveo je portparol britanske kraljice u odgovoru medijima elektronskom poštom, prenosi Rojters.

On je dodao da Bakingemska palata neće komentarisati “lažne tvrdnje neimeovnih izvora” i poručio da će se volja britanskog naroda o budućonsti Velike Britanije u EU videti na referendumu.

Britanski tabloid “San” objavio je natpis na naslovnoj strani “Kraljica podržava Brekzit” pozivajući se na neimenovane izvore koji tvrde da je kraljica Elizabeta, u najmanje dva navrata tokom protekle decenije, “jasno pokazala” da je protiv članstva Velike Britanije u EU .

Neimenovani izvori rekli su za “San” da je kraljica 2011. godine rekla tadašnjem zameniku britanskog premijera Niku Klegu, tokom ručka u Zamku Vindzor, da se EU kreće u pogrešnom pravcu.

Kleg je odbacio te navode i na svom Tviter nalogu napisao da se ne seća da se to dogodilo naglasivši da to nije nešto što bi zaboravio.

List je, takođe, preneo da je britanska kraljica rekla poslanicima, na odvojenom sastanku, da ne razume Evropu.

Portparol “Sana”, nakon demanta Bakingemske palate, rekao je da taj medij “stoji iza svoje priče, koju su obezbedili kredibilni izvori”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike