U trendu

Banožić: Ne zaboraviti ko je bio žrtva, a ko agresor

ZAGREB – Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je danas, povodom optužnice srpskog tužilaštva protiv četiri hrvatska pilota za ratni zločin na Petrovačkoj cesti, 1995., da Hrvatska ima mehanizam koji se pokazao i letos kada je pristigla optužnica iz BiH za 14 ljudi, gde smo, kako je rekao, jasno pokazali da „niko ničim ne sme narušiti legitimitet naših operacija, koje su Hrvatskoj pre svega donele slobodu“.

„Ono što je sigurno jeste da su to časne operacije. Ono što sam siguran je da nama još ništa službeno nije došlo u Hrvatsku i siguran sam da je Srbija svesna naše međusobne saradnje koja jasno pokazuje da svaki zločin treba biti kažnjen, ali kažnjen na osnovu dokaza, ne na osnovu politizacije“, rekao je Banožić, novinarima nakon svečane akademije povodom Dana Hrvatske vojske.

Na konstataciju da je lider SDS S i poslanik u saboru Milorad Pupovac rekao je da Hrvatska oko ovoga ne treba da se junači, Banožić kaže:

„Meni smeta sve što se stavlja u kontekst svih naših poteza i poduhvata da se vrati celovitost hrvatske teritorije. Nikada se ne sme zaboraviti ko je bio žrtva, a ko agresor“, rekao je Banožić, prenela je zagrebačka N1 tv..

Govoreći o sposbnosti Hrvatske vojske, banožić kaže da s obzirom na veličinu sistema i 20 godina stagnacija, ali i na druge probleme, Banožić je rekako da se može oceniti da je hrvatski vojnik sposoban, stručan, snažan i to Hrvatskoj, kaže, priznaju svi partneri.

Stanje u vojsci ocenio je zadovoljavajućim i dododa da „sve skupa treba naterati da radimo bolje i puno brže“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar