U trendu

Bar neće danas obavestiti Kongres SAD o Mulerovim otkrićima

Američki ministar pravde Vilijam Bar neće danas obavestiti Kongres SAD o otkrićima specijalnog savetnika Ministarstva pravde Roberta Mulera koji je završio istragu ruskog mešanja u predsedničke izbore i moguće povezanosti Moskve i saradnika predsednika Donalda Trampa.

Neimenovani visoki zvaničnik Ministarstva pravde rekao je da Bar, koji razmatra Milerov poverljiv izveštaj, neće o zaključcima obavestiti Kongres danas, kako je bilo očekivano.

Muler je juče predao Baru konačni izveštaj o 22-mesečnoj istrazi koja je bacila senku na Trampov mandat i rezultirala podizanjem optužnica protiv 34 osobe, od kojih je šest bilo deo Trampovog izbornog štaba.

Pošto je dobio izveštaj od Mulera, Bar je kazao da bi već tokom vikenda mogao da pošalje u Kongres svoj izveštaj u kojem će sumirati Mulerova otkrića, kada odluči koji delovi izveštaja specijalnog savetnika treba da budu javni.

Mulerov izveštaj je dostupan samo nekolicini zvaničnika Ministarstva pravde, dok Bar priprema sumiranje „glavnih zaključaka“.

Iako su detalji izveštaja još nepoznati, okončanje Mulerove istrage bez podizanja dodatnih optužnica dobrodošla je vest za neke u Trampovom okruženju koji su strahovali da bi novom rundom optužnica moglo da bude obuhvaćeno još predsednikovih saradnika, uključujući članove njegove porodice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.