U trendu

Bečić: Povući Zakon o veroispovesti pa iznaći rešenje za sve

PODGORICA – Lider opozicione crnogorske Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je da je potrebno bez odlaganja povući sporni Zakon o slobodi veroispovesti, a nakon toga dogovoriti novi zakonski projekat koji bi odgovarao svim zainteresovanim stranama.

„Potrebno je da se odmah i bez odlaganja sporni zakon i zvanično proglasi antievropskim i anticivilizacijskim, a da se sa svim crkvama i verskim zajednicama dogovori zakonski projekat ili izmena zakona na način da bude prihvatljiv za svaku od zainteresovanih strana“, naveo je Bečić, a prenosi crnogorski portal Standard.

Bečić smatra da su krizu oko Zakona o slobodi veroispovesti generisali predsednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer te zemlje Duško Marković.

On kaže da je nakon rešavanja problema sa zakonom o verskim zajednicama neophodno „aktivno uključivanje međunarodne zajednice u rešavanju brojnih drugih dubioza koje postoje u crnogorskom društvu vezano za izborne procese i vladavinu prava“.

Kako je kazao, suština uspeha crnogorske opozicije je međusobno uvažavanje i nenapadanje, a u prilog tome naveo je način nastupa u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Beranama, gde je crnogorska opozicija nastupila u više odvojenih kolona koje se međusobno nisu suprotstavljale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.