U trendu

Bečić: Rekonstrukcija vlade potrebna zbog reformi

PODGORICA – Predsednik Demokrata i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, izjavio je danas da je rekonstrukcija vlade potrebna da bi je osnažili i krenuli u reformske procese.

On je novinarima nakon posete Osnovnoj školi „Sutjeska“, kazao da su pitanja resora i kadrova, nešto što je deo procesa, dijaloga i dogovora političkih subjekata sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

„Rekonstrukciju vlade u formalno-pravnom smislu Skupštini može predložiti jedino premijer“, naveo je Bečić i dodao da o tome još nije razgovarano.

Upitan da li očekuje da predstavnici manjina uđu u vladu u kojoj je Demokratski Front (DF), Bečić je odgovorio da od prvog dana smatra da manjinske partije treba da budu deo svake crnogorske vlade, bez obzira na to koje čini i konstituše.

Rekao je da Demokrate imaju pozitivna iskustva iz saradnje sa manjinskim partijama u Tuzima, te da bi, kako je rekao, voleo da se to iskustvo podeli i na državnom nivou.

„Ako postoji politička volja, vrlo brzo možemo da dođemo do rešenja, jer imamo osonve i temlje, potrebno je da se kolege iz Građanskog pokreta URA izjasne u odnosu na ono što su tražili od nas prethodnih meseci“, kazao je Bečić, prenela je agencija Mina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.