U trendu

Bećirović proglasio pobedu za člana Predsedništva BiH

SARAJEVO – Kandidat SDP za člana Predsedništva BiH iz redova Bošnjaka, Denis Bećirović, koga je podržalo 10 opozicionih stranaka proglasio je sinoć pobedu.

Ujedinjena opozicija ima člana Predsedništva BiH sa najviše glasova u novom sastavu ovog najvišeg državog tela, rekao je Bećirović u obraćanju.

Rekao je da nije vreme za bilo kakvu euforiju i trijumfalizam kada, kako je rekao, zna da mnogi koji gledaju njegovo obraćanje, obespravljeni i siromašni, nemaju razloga za slavlje.

Bećirović je pozvao na ujedinjenje svih za, kako je rekao, dobro građana i BiH.

Imao je i poruku za Evropsku uniju, ali i za Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

„Poruka za EU je da je prvi put izabrani član Predsedništva BiH iz reda Bošnjaka je socijaldemokrata. BiH je Evropa u malom i ovo je šansa za Evropu i za BiH“, rekao je Bećirović i dodao da poziva EU da što pre dodeli kandidatski status jer, kaže, mesto BiH u EU i NATO.

Građane i narode BiH je pozvao da se ujedine oko budućnosti i životnih pitanja, jer, kaže, nemamo vremena ni pravo da trošimo energiju na bespotrebne svađe.

Pozvao je države regiona da se, kako je kazao, uozbiljimo i da počnemo da sarađujemo ravnopravno, jer bi bilo kakva nestabilnost vratila države u prošlost, a „mi na to nemamo pravo“.

Crnoj Gori je poručio da u BiH ima iskrenog prijatelja i da će i ubuduće imati najbolju saradnju i prijateljstvo.

Beogradu je poručio da je vreme za bolju budućnost za građane i Srbije i BiH, za resavanje otvorenih pitanja i da, kazao je, ne proizvodimo nova.

Hrvatskoj je poručio da je vreme da se prestane sa svađama i da je vreme za ostvarivanje saradnje s obzirom na to da dve zemlje imaju najdužu granicu od 1.000 kilometara.

Dijasporu je pozvao da pomogne BiH da bi, kazao je, država krenula napred.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.