Bela kuća optužuje demokrate da su u dosluhu sa – Ukrajinom

Bela kuća je optužila Demokratsku stranku da je prošle godine, tokom izborne kampanje, bila u dosluhu sa ukrajinskim vlastima, čime je uzvratila na napade demokrata zbog veza ljudi iz okruženja predsednika Donalda Trampa sa Rusijom.

Foto: Adrian34/Pixabay.com

Portparol Bele kuće Šon Spajser ponovio je optužbe da se jedan operativac Demokratske stranke sastajao sa zvaničnicima ukrajinske ambasade u Vašingtonu tokom izborne kampanje.

On je to rekao povodom nedavnih izveštaja konzervativnih medijskih kuća da je taj operativac demokrata nastojao da dođe kompromitujućih informacija o tadašnjem šefu Trampove kampanje Polu Manafortu.

Takve tvrdnje prvi put su objavljene u januaru na sajtu Politiko, prenosi AFP.

Prema Spajserovim rečima, očigledno je bilo mnogo više interesovanja poslednjih dana u vezi sa onim što je Demokratska stranka pokušala da učini u koodrinaciji sa ukrajinskom vladom.

On kaže da je takva zavera načinjena da bi se „postigao cilj da se neko ukloni, što se na kraju i dogodilo“.

Manafort je u avgustu 2016. napustio svoj položaj u Trampvoj kampanji, nakon što su objavljeni detalji njegovih poslova sa proruskim liderima u Ukrajini, a tadašnji Trampovi izgledi na pobedu izgledali loše.

Upitan da li je to pitanje pokrenuto tokom posete ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Vašingtonu, u junu, Spajser je rekao da ne zna, ali je rekao da je od tada „na dosluh demokrata sa ukrajinskom vladom definitivno skrenuto mnogo više pažnje“.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar